Keltisch Maanjaar

Online vrouwencirkel

Verbinden

Verlang jij naar verbinding met jezelf? Verbinding met de natuur? Dat is niet zo gek! In deze moderne tijd zijn we het verbinden met de natuur en de seizoenen enigszins verleerd. Onze westerse wereld is erg ingericht op waar we nu staan en waar we over vijf jaar willen zijn. 

Alleen… Het willen hebben van alleen maar groei (rechte lijn naar boven)  is onnatuurlijk: ook de ronde beweging is belangrijk. Kijk maar naar de natuur, zij groeit, bloeit en sterft af. Een cirkelbeweging die zich blijft herhalen. In de vrouwencirkel Keltisch Maanjaar leer je jezelf te verbinden met deze cyclus en om deze verbinding te verstevigen in jou. 

Vrouwencirkel Keltisch Maanjaar (online)

In de vrouwencirkel Keltisch Maanjaar wordt aandacht besteed aan hoe je het contact met jezelf kan verstevigen. Het verbinden met jouw oorspronkelijke natuur staat centraal. 

Door geregeld naar buiten te gaan, de stilte op te zoeken en het vieren van de volle manen maak je een steeds diepere verbinding met jezelf. In het online programma is dit het begin van verbinden: 

Reflectie en het kunstzinnig vorm geven aan de beleving maakt dat je de verbinding in jouw hele lijf gaat ervaren. Bij Jaarcirkels gaat het nIet alleen om over de natuur te lezen en er over na te denken: Ik geloof dat in het doen de verbinding zicht- en voelbaar wordt gemaakt. 

Deze combinatie van verbinden met de natuur, maar ook het verbinden met een groep vrouwen kan een echte eyeopener zijn. Als vrouwen steeds meer contact maken met hun eigen ritme dan worden zij vaak rustiger in zichzelf. 

Hoe werkt het?

Met de nieuwe maan ontvang je een voorbereidende tekst met  informatie over de komende maancyclus. Ik neem je mee  naar oude verhalen, attendeer je op wat de natuur op dat moment te vertellen heeft en ik stel je vragen over wat er bij jou beweegt. 

Rond de volle maan ontvang je een beschrijving van een een kleine viering die je thuis (binnen of buiten) kan doen. In de dagen erna geef je vorm aan dat wat je hebt ervaren. Ik werk graag met kleine kunstzinnige opdrachten. Deze zijn eenvoudig en simpel en gaan niet over mooi: Het gaat om zichtbaar maken wat in jou leeft.

Rond het laatste kwartier deel je met mij jouw ervaringen door middel van een kort reflectieverslag en dat wat je gecreëerd hebt. Hierop geef ik een korte overweging, vraag en/of opdracht op terug.

Daarnaast is er een besloten FB groep waar je jouw ervaringen kan delen en vragen mag stellen. 

Door deze manier van werken kun je in jouw eigen tempo het contact met jezelf versterken en leer je jouw ritme te herkennen. Je kunt alles vanuit jouw vertrouwde thuisomgeving te doen. Het verbinden met anderen verloopt via de besloten FB groep. Daarnaast organiseert Jaarcirkels regelmatig rondom jaarfeesten een wandeling waar je op kunt inschrijven. 

Nieuwsgierig?

Lijkt het je wat om mee te doen aan het Keltisch Maanjaar? Elke maan(d) gaan de deuren openen!  Naast tijd en aandacht voor jouw verbinding met jezelf is de bijdrage voor een geheel jaar  €169,- 

Aanmelden kan via info@jaarcirkels.nl