Keltisch Maanjaar

Verbinden

Verlang jij naar verbinding met jezelf? Verbinding met de natuur? Dat is niet zo gek! In deze moderne tijd zijn we het verbinden met de natuur en de seizoenen enigszins verleerd. Onze westerse wereld is erg ingericht op waar we nu staan en waar we over vijf jaar willen zijn. Alleen… Het willen hebben van alleen maar groei (rechte lijn naar boven)  is onnatuurlijk: ook de ronde beweging is belangrijk. Kijk maar naar de natuur, zij groeit, bloeit en sterft af. Een cirkelbeweging die zich blijft herhalen. In de vrouwencirkel Keltisch Maanjaar leer je jezelf te verbinden met deze cyclus in jou en om deze verbinding te verstevigen. 

Vrouwencirkel Keltisch Maanjaar (online of fysieke bijeenkomsten)

In de vrouwencirkel Keltisch Maanjaar wordt aandacht besteed aan hoe je het contact met jezelf kan verstevigen. Het verbinden met jouw oorspronkelijke natuur staat centraal. 

Door midden in de natuur te zijn, in stilte te zijn en het doen van een (meditatie)-oefening of een kleine viering, maak je een steeds diepere verbinding met jezelf. Deze combinatie van verbinden met de natuur, maar ook het verbinden met een groep vrouwen kan een echte eyeopener zijn. Als vrouwen steeds meer contact maken met hun eigen ritme dan worden zij vaak rustiger in zichzelf. 

Hoe werkt het?

Basis van online en fysieke bijeenkomsten

Met de nieuwe maan krijg je per mail een voorbereidende tekst met  informatie over de komende maancyclus. Ik neem je mee  naar oude verhalen, attendeer je op wat de natuur op dat moment te vertellen heeft en ik stel je vragen over wat er bij jou beweegt. Deze teksten kun je de jaren daarna blijven gebruiken!. 

Tevens ontvang je een beschrijving van een een kleine viering die je rond volle maan thuis (binnen of buiten) kan doen. Daarnaast is er een besloten FB groep waar je jouw ervaringen kan delen en vragen mag stellen. 

Door deze manier van werken kun je in jouw eigen tempo het contact met jezelf versterken en leer je jouw ritme te herkennen. Je kunt alles vanuit jouw vertrouwde thuisomgeving te doen en als je wilt kun je je verbinden met anderen via de besloten FB groep. Vier keer per jaar kun je instappen voor een cyclus van twaalf manen.

Fysieke bijeenkomsten

Wil je meedoen aan fysieke bijeenkomsten? Dan kun je ervoor kiezen om naast het doen van een thuis een viering een jaar lang mee te lopen met de volle maan wandelingen. 

Deze wandelingen vinden plaats rond volle maan op zondagochtend van 9.00 – 12.00 uur (houd rekening met uitloop). We werken op wisselende locaties in de bossen en omgeving van het Leudal (Midden-Limburg). De combinatie van wandelen en stilstaan in combinatie met korte meditaties en opdrachten helpen je om de verbinding met jouzelf te vergroten. 

Ik werk met een kleine groep (max.13 vrouwen) om zo een veilige sfeer te creƫren, mee te kunnen bewegen met wat zich aanbiedt en voldoende aandacht te hebben voor de deelneemsters.

Extra verdiepen?

Ook is er een mogelijkheid de verbinding met jezelf te verdiepen door je in te schrijven voor de “Verdieping Keltisch Maanjaar”. 

Nieuwsgierig?

Lijkt het je wat om mee te doen aan het Keltisch Maanjaar? Op donderdag 4 november 2021 gaan de deuren openen voor een nieuwe online groep. Ook start in november de wandelcirkel in het Leudal. Op de pagina Tarieven vind je informatie over de investering die het vraagt om mee te doen met het Keltisch Maanjaar. Je kunt je aanmelden via info@jaarcirkels.nl